MISIR MUTFAĞINDA NE YENİR, NE İÇİLİR?
Mısır bir geçiş
coğrafyasında bulunması sayesinde oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Mısır
mutfağı hem Kuzey Afrika hem Ortadoğu etkilerini bünyesinde taşır. Ayrıca Arap
mutfağının hemen her ürününü burada tatmak mümkündür. Ülkenin nehir ve deniz
kenarında bulunması nedeniyle deniz ürünleri de bolca mevcuttur ve rahatlıkla
tercih edilebilir. Bölgenin turizm açısında gelişmişliği sayesinde İngilizce
menüleri bulunan ve kolayca sipariş verilebilecek birçok restoran bulunabilir. Yemek
kültürü olarak yakın olmamız nedeniyle, yeme-içmede sıkıntı çekmeyeceğiniz bir ülke Mısır. Bezelye ve fasulye püresiyle yapılan “fuul” buranın en meşhur
yemeklerinden birisidir. Her öğün yenilebilen bir yemektir ve her yerde bulmak
mümkündür. Bununla birlikte artık ünü Ortadoğuyu aşmış falafel; hamur, domates
sosu, mercimek ve soğandan yapılan kushari; genelde gözlemeyle birlikte
tüketilen dukkah; en az Türkiye'dekiler kadar başarılı olan künefe ve helva gibi
lezzetler burada yiyebileceğiniz onlarca yemekten yalnızca birkaçıdır. Ülkede
her ne kadar alkol tüketimi yüksek seviyede olmasa da bu coğrafya çok kadim
şaraplara sahiptir. Ayrıca çay ve kahve de oldukça popülerdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder